Husbilsklubben – snappat och andra Nyheter

Vi och vår omvärld - branshnyheter och uppsnappat på husbilsklubben.se

Översikt över husbilsmärken inför köp eller sälj

En kort översikt och introduktion till husbilsfabrikat kan vara händig när du börjar orientera dig inför köp av en begagnad husbil. Den svenska husbilsmarknaden är en del av den europeiska och nästan alla husbilar som säljs i Sverige byggs i Europa. Och det finns många olika märken att välja bland när man letar en husbil till salu.

På husbilstillverkarnas hemsidor finns bra, uppdaterad information där de olika modellerna presenteras med data och bilder. Uppfattningar om kvalitet, prestanda och priser är lite svårare. Det är en bra idé att besöka oss på Husbilsmäklaren för att titta och provköra en husbil som du är intresserad av.

Nedan har vi valt att kort introducera några av de vanligaste husbilsmärkena.

 

Dethleffs

Detta tyska märke har nästan 90 års erfarenhet och är en föregångare inom tillverkning och design av husbilar över hela världen. De skapade det första fordonet med en integrerad bodel 1931.

https://www.dethleffs.se/

 

Hymer

Det är ett av de mest erkända husbilmärkena i Sverige. Design och produktion sker inom Erwin Hymer Group, som också ansvarar för tillverkningen av andra stora märken som Carado, Dethleffs, Laika och Sunlight.

https://www.erwinhymergroup.com/

 

Rapido

Den franska fabriken tillverkar husbilar under samma namn, men också andra märken som Itineo eller så kallade plåtisar av märket Dreamer. Många anser att Rapido är de bästa husbilarna som produceras i Frankrike.

https://www.rapido-husbil.se/

 

Adria

Adria Mobil har varit verksamt sedan starten 1965 och är ett av de mest erkända varumärkena i hela Europa. Det slovenska husbilsmärket vinner ofta beröm för sina fina husbilar.

https://se.adria-mobil.com/husbilar

 

Carado

Husbilarna från Carado som ingår i Hymer group är utrustade med många behagliga, praktiska funktioner samt väldesignade detaljer. Många modeller är populära i Sverige och de anses vara väldigt prisvärda.

https://carado.com/se/sv

 

Bürstner

Det tyska varumärket är över 60 år gammalt och är särskilt det mest erkända inom lyxbilsektorn. När du vill prata om höga kvalitetsstandarder från design till funktion är Burstner rätt referens.

https://www.buerstner.com/se/sv/husbilar/modelloversikt

 

Sälj din husbil

Öka dina chanser att sälja din husbil inom kort tid samtidigt som du får en betalning som motsvarar marknadsmässig värdering. Hos Husbilsmäklaren bedöms värdet inför försäljningen givet husbilsmärke, modell, fabrikationsår och skick. Dessutom gör vi en oberoende besiktning med protokoll för att säkerställa alla kritiska funktioner i husbilen.

 

Elnagh

Detta italienska märke med mer än 65 års verksamhet anses vara en pionjär inom husbilsvärlden. Det är ett stort varumärke i Italien och ett av de mest kända internationellt. Husbilsmärket är ett av flera inom den italienska företagsgruppen SEA (Societa Europea Autocaravana). SEAs fabriker finns på 11 platser och de är en av de största husbilstillverkarna i Europa.

https://www.elnagh.se/vara-modeller/

 

Laika

Laika designar och tillverkar prestigefyllda husbilar i syfte att erbjuda sina kunder maximal funktionalitet där mycket av fokus ligger i möbler, inredning och komfort.

https://www.laika.it/en/

 

McLouis

McLouis är märket för dem som letar efter en trevlig husbil till ett konkurrenskraftigt pris. Husbilsmärket ligger inom den italienska företagsgruppen SEA.

https://www.mclouis.com/SE-en/

 

Hobby

Hobby är ett tyskt husbilsföretag har funnits i mer än 50 år och vill göra husbilar för alla med värdeorden ”enkelt, säkert och avkopplande”. Hobbys alla husbilar levereras med full utrustning direkt från fabriken vilket förenklar vid köp.

https://www.hobby-caravan.de/sv/husbilar/oeversikt-modellserier/

 

Weinsberg

Weinsberg startade för över 50 år sedan med att bygga om Fiatfordon till husbilar. Husbilarna som produceras idag är konkurrenskraftiga i pris, prestanda och uppfyller de flestas önskemål om robusthet och flexibilitet.

https://weinsberg.se/

 

LMC

På fabriken i Sassenberg i Tyskland designar och bygger LMC sina husbilar. De är måna om genomtänkt teknik kring säkerhet, funktionella lösningar och praktiska förvaringsutrymmen.

https://www.lmc-caravan.de/se/husbilar/

 

Rimor

Husbilsmärket har funnits sedan 1978 och Rimor bygger funktionella och bekväma husbilar med italiensk design.

https://www.rimor.it/int/en/

 

Kabe

Kabe är en svensk tillverkare med inriktning att producera husbilar för det svenska klimatet. Företaget är beläget i småländska Tenhult och grundades 1957. Husbilarna kännetecknas av kvalitetstänkande framför allt vad gäller allt ifrån isolering, ventilation och värmesystem.

https://www.kabe.se/se/husbilar/#husbilar

 

Knaus

Knaus har ett brett utbud av hel- och halvintegrerade husbilsmodeller som är populära. De introducerar ofta innovativa lösningar och levererar husbilar som har en generellt hög kvalitet.

https://knaus.se/husbilar

 

Chausson

Det franska husbilsmärket har mer än 40 års erfarenhet och är en av de vanligaste husbilarna på den europeiska kontinenten. De framhäver sitt bodelschassi med fina egenskaper gällande isolering, färdhållbarhet och säkerhet.

https://www.chausson-motorhomes.com/

 

 

 

 

 

 

Back to top