Vi gör en värdering på din husbil

Det är flera faktorer som avgör värdet på husbilen som skall säljas. Många glömmer dock den viktigaste faktorn – efterfrågan på exakt detta objekt, just nu.

Värderingen börjar med fakta

Värdet på husbilen avgörs av i huvudsak fyra faktorer. Ålder, miltal, skick och efterfrågan just nu. De första två av dem är fakta och enkelt att ta fram och lägga in i tabeller. Skicket är dock en bedömningsfråga och bedöms dels utifrån hur objektet är beskaffat i sig jämfört med normalslitage för sin ålder, men också hur skicket är i jämförelse med liknande objekt som finns på marknaden just nu. Den främst avgörande faktorn, som tyvärr ofta glöms bort är efterfrågan på den aktuella husbilen just nu.

Erfarenhet och kunskap ger rätt värdering

Husbilens skick jämfört med hur skicket är för liknande husbilar till salu just nu samt den aktuella efterfrågan på din husbil är avgörande att ha kunskap om för att få ut rätt pris för husbilen. Den aktuella efterfrågan för att få ut ett högre pris kanske till exempel är att just den layout som din bil har eller att vissa funktioner efterfrågas. Det är något man missar om man enbart jämför med vad andra har satt för pris på sin husbil, eller låter en hemsida göra jobbet. Risken är därför stor att fordonet värderas felaktigt. Erfarenhet och kunskap om marknadsläget är alltså de viktigaste parametrarna när värdet på husbilen skall sättas.

Värdet på din husbil:

  • Avgörs främst av 4 faktorer:
    Ålder, Miltal, Skick och Efterfrågan
  • Minskar med ca 10-20% per år
  • Erfarenhet och kunskap om den aktuella efterfrågan är mest avgörande för en korrekt värdering

Husbilsmäklaren

– en lönsam affär för dig

Husbilsmäklaren hjälper dig att sälja husbilen säkert och tryggt. Vi tar hand om hela processen med allt ifrån värdering, provkörning och hanterar prutare. Eftersom vi inte har ett eget lager av bilar som vi säljer kan vi hålla arvodet lågt samtidigt som vi har fullt fokus på att sälja just din bil. Kontakta oss på Husbilsmäklaren så berättar vi gärna mer om hur vi jobbar. Du kan också klicka på länken här och läsa om husbilsmäklarens sex steg till en lyckad förmedling av din husbil.

  • “Vi hade ingen aning om att vi kunde få ut mer pengar för vår husbil eftersom det just då var stort intresse för vår modell.. Tack vare husbilsmäklaren blev det en lönsam affär att sälja”Anna Stör, Märsta
Kontakta oss för värdering av din husbil

SAMARBETSPARTNERS

Back to top