ATT SÄLJA MIN HUSBIL ÄR VÄL INGEN KONST. ELLER?

Det lätt att tänka ” när jag skall sälja min husbil är det väl bara att sätta in en annons på Blocket”. Men i själva verket är det ett omfattande projekt och mycket man måste känna till när husbilen skall säljas.

Förutom att bilen ska städas och fotas måste man fundera över på vilket sätt man skall sälja husbilen och det är många frågor som måste besvaras. Hittar jag verkligen seriösa köpare om jag försöker sälja min husbil på Blocket? Duger det med mobilbilder? Hur gör vi med lånet vi har på husbilen? Det måste ju lösas innan jag kan göra ägarbyte, dvs innan jag får pengarna för försäljningen. Detta och en rad andra frågor måste man ha svar på innan man sätter igång.

Husbilen du skall sälja

Om man skall sälja bilen privat är det självklart att den är ren och fräsch. Men du som säljer husbil skall också kunna redovisa bilens skick, om det finns skador, fel etc. Det gäller att formulera sig väl och det är viktigt att inte undanhålla eventuella fel eller brister.

Att få rätt köpare på kroken

Som säljare vill man att försäljningen skall ske så snart som möjligt och helst utan större ansträngning. Tyvärr ser det inte ut så i praktiken. Ibland kan det vara många som visar intresse och som kommer och tittar på bilen, men sedan svalnar intresset. Därför är det viktigt att rikta marknadsföringen mot rätt målgrupp och köpare. Det är lätt att tappa modet när man har tagit emot “intresserade” som har upptagit lördagar och söndagar med att komma och sparka på däcken och snabbt kika på bilens bodel utan att ha lyckats sälja min husbil eller ännu vanligare, inte fått ett enda bud,

eller möjligen fått något skambud. Vad ska man göra då? Nyckeln är att hitta rätt köpare, inte många köpare.

Hinder för att sälja min husbil

Köparen vill inte köpa grisen i säcken utan vill ha dokument som visar att bilen är i det skick som den påstås vara. Många drar öronen åt sig om inte alla papper finns på bordet.
När man väl har en intresserad och seriös köpare på kroken är det viktigt att alla hinder är borta. Om ni har lån där husbilen står som säkerhet så måste lånet lösas innan man kan sälja den, dvs innan du får köpesumman för försäljningen. De flesta köpare vill ta ett lån med husbilen som säkerhet och det är inte möjligt att få ett sådant lån om husbilen säljs privat.

Ha koll på vad som gäller när du ska sälja

Vem är ansvarig om den tänkta köparen krockar under provturen när jag försöker sälja min husbil, eller om något annat går sönder? Vad gäller vid ägarbytet? Är det säkert att lägga över ägandet på köparen innan du har fått pengarna? Vill köparen föra över så stora belopp till dig innan hen står som ägare av fordonet?
När bilen är såld, är allt klart då? Ja, förhoppningsvis. Men om det uppstår fel på husbilen kan köparen komma att ställa krav på dig som säljare även om den är såld ”i befintligt skick”.

Bra att veta när jag ska sälja min husbil:

 • Värdet på husbilen sjunker med ca 10-20% per år
  – låt inte försäljningen dra ut på tiden
 • Lånet på husbilen måste lösas innan man ska sälja
  – dvs innan du får ta del av köpeskillingen
 • De flesta måste belåna husbilen vid köp
  – Detta är endast möjligt om ett företag hjälper dig att sälja
 • Köparen kan ställa krav på dig
  när du har sålt husbilen privat
  – även fast du har sålt den i “befintligt skick”

Hämtning om du vill sälja i Stockholm och i övriga landet

Om du inte har möjlighet att komma till oss när du skall sälja husbil i Stockholm kan vi alltid diskutera ett upplägg. Vi kan komma till dig och värdera bilen om du bor i Stockholm.  Vi kan hämta din husbil oavsett om den finns i Stockholm eller i andra delar av landet. Kontakta husbilsmäklaren i Stockholm via telefon eller mail så skall vi försöka hitta en lösning.

 • “Husbilsmäklarens tydliga upplägg gjorde det enkelt för mig att välja att sälja min husbil med hjälp av ett företag istället för att sälja privat. Hela processen kändes både säker och trygg”Monica Alfberg, Nacka

ETT FÖRETAG SOM SÄLJER MIN HUSBIL

Husbilsmäklaren säljer din husbil i Stockholm

Husbilsmäklaren i Stockholm kan hjälpa dig att sälja din husbil i Stockholm även om du kommer från andra delar av landet. Vi har ett väl utarbetat koncept som är säkert och tryggt för både den som skall köpa och sälja husbil. Fördelen med att sälja en begagnad husbil i Stockholm är att vi har ett centralt läge vilket gör det enkelt för dig att lämna bilen till försäljning, men också för de som skall köpa husbil i Stockholm.

För att hitta rätt köpare väljer vi noga ut det marknadsföringssätt som är rätt för just din husbil. Annonser görs med proffsiga bilder och filmer och vi söker aktivt efter köpare bland företag som vi samarbetar med och som kan vara en viktig kanal till att sälja husbil i Stockholm. Vi annonserar både i kanaler för att sälja husbil i Stockholm och i rikstäckande kanaler.
Vi tar fram en tydlig varudeklaration inför försäljningen som i huvudsak baseras på protokoll från besiktningar och tester av oberoende företag som vi låter göra. Detta så att köparen kan känna sig trygg att veta vad hen köper.
Här kan du läsa mer om hur vi som företag kan hjälpa dig att sälja husbilen med våra sex steg till en lyckad förmedling av husbil.

Kontakta oss

Vi hjälper dig att sälja din husbil!
Ring oss på 08-121 471 00
eller lämna ett meddelande nedan.

(Klicka här för att läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter)

SAMARBETSPARTNERS

Back to top