Husbilsklubben – snappat och andra Nyheter

Vi och vår omvärld - branshnyheter och uppsnappat på husbilsklubben.se

Byt till ny begagnad husbil och res i Europa

Hösten är en härlig tid att resa med husbil ute i Europa. För familjer utan hemmavarande barn i skolåldern finns stora möjligheter att välja resdatum. I september- oktober är det behagliga temeraturer (inte hetta, inte iskallt) på kontinenten. Campingplatser såväl som städer har lagom mycket folk vilket gör att risken för trängsel är mindre än under högsommaren.

Regeringen och utrikesdepartementet har nyligen uppdaterat sina rekommendationer och avrådanden om onödiga resor. För oss svenskar är det nu öppet att resa runt i de flesta av europas länder. Det går bra att resa genom Danmark, Tyskland och vidare mot sydväst. Strosa runt med t-shirt under oktober nere i Frankrike, Spanien, Italien och Portugal. Som höstturist kan du njuta av caféernas och restaurangernas uteserveringar. På den europeiska kontinenten finns en stor vana av husbilsturism. Kom ihåg att allemansrätten inte råder, så använd speciella ställplatshandböcker eller appar för att enkelt finna övernattningsställen.

En genväg för husbilsresenärer som vill resa långt söderut är färjan från Göteborg till Kiel. Efter en natts sömn på färjan vaknar ni på kontinenten och Europasemestern har redan börjat. Tänk på att boka plats på båten i god tid, det finns begränsat antal platser för husbil på fordonsfärjorna.

 

Prova en alkovhusbil

Europasemestern kan vara ett bra sätt att testa en ny husbilsmodell. Har ni en kompakt, halvintegrerad husbil sedan tidigare men vill ha mer utrymme? Alkovhusbilarna blir mer och mer populära med fler sängar än två och de behöver inte fällas fram. En alkovhusbil är förutom att vara den självklara familjehusbilen även perfekt för två par att resa. Tack vare sovutrymmet ovanför förarhytten blir bodelen rymlig och bekväm. På bordet och i köket kan saker stå framme utan att behöva packas undan. Bor och reser man två personer i alkovhusbilen är sängarna bra avlastningsyta för väskor och bagage.

 

Värdera din husbil och byt till en ny begagnad

Husbilsmäklaren hjälper dig att både sälja din nuvarande husbil och att skaffa en ny, begagnad husbil. Första steget är att värdera din husbil. Vi behöver några grundläggande uppgifter som husbilens registreringsnummer och hur många mil den har gått. Med hjälp av Transportstyrelsens fordonsregister får vi fram data som exempelvis år då husbilen fabricerades och inregistrerades. Utöver denna data behöver vi se husbilens allmänna skick.

Gör en värdering av din husbil genom att kontakta Husbilsmäklaren i Stockholm.

Back to top