SEX STEG TILL EN LYCKAD FÖRMEDLING AV HUSBIL

Husbilsmäklarens affärsidé är förmedling av husbil på ett säkert och tryggt sätt för både köpare och säljare. Vi har inget eget lager med bilar som vi säljer vid sidan av utan vårt fokus ligger helt på vår kärnverksamhet. Detta är viktigt när det gäller förmedling av husbilar. Nedan beskriver vi hur vi på ett säkert och tryggt sätt leder hela processen från första kontakt till avslut.

1. Första kontakt

I det första steget vid förmedling av din husbil bestämmer en tid och träffas helt förutsättningslöst. Vi pratar igenom upplägget kring hur vi jobbar och vi tar in era tankar angående försäljningen. Tillsammans går vi igenom er husbil och kommer överens om ett försäljningspris i ett gemensamt avtal för förmedling av husbil. Ni har alltid sista ordet när försäljningspriset sätts.

2. Besiktning

Husbilens utrustning funktionstestas av oss och fukttest, kontroll och testning av gasolanläggning samt kontrollbesiktning genomförs av oberoende ackrediterat företag. Allt detta ligger till grund för en varudeklaration som vi tar fram för fordonet.

 

 

3. Marknadsföring

Vi ombesörjer proffsig fotografering samt filmning både utvändigt och invändigt i fordonet för att få ett stort bildmaterial till marknadsföringen. Sedan skräddarsyrs marknadsföringen av er husbil såväl i de traditionella annonseringskanalerna (blocket, bytbil etc) som på våra egna plattformar samt i andra forum som kan vara aktuella. Parallellt med det söker vi aktivt efter rätt köpare genom vårt landsomfattande kontaktnät.

4. Provkörning

I vårt upplägg för förmedling av husbil sköter vi all kontakt med intresserade köpare och visar husbilen, tar dem med på provkörning, besvarar frågor och håller i eventuell budgivning. Våra professionella mäklare hanterar försäljningen på en hög nivå och ser till att rätt person bestämmer sig för att köpa bilen. Parallellt håller vi en tät dialog med dig så att du ständigt är uppdaterad i vad som sker kring försäljningen.

5. Kontrakt

Vi genomför en kontraktsgenomgång och köparen skriver på ett bindande köpeavtal samt erlägger handpenning som hanteras på ett tryggt sätt och förs in på vårt klientmedelskonto, vilket hanteras enligt lagstadgade regler.

6. Betalning

När vi har säkerställt att köparen har fört över fullständig köpeskilling till vårt klientmedelskonto ombesörjer vi all administration kring ägarbytet. Om ni har lån där husbilen står som säkerhet måste detta lösas innan förmedling av husbil kan genomföras, dvs innan ni kan få ta del av köpeskillingen.

HUSBILSMÄKLARENS FÖRMEDLING AV HUSBIL

 • Fler möjliga köpare

  De flesta köpare vill belåna husbilen vilket inte är möjligt vid privatförsäljning.

 • Bredare marknadsföring

  Förutom de traditionella annonsplattformarna (blocket, bytbil etc) använder vi egna plattformar, kanaler och kontakter runt om i landet för att hitta rätt köpare.

 • Slipp klagomål

  Vi lämnar en bred garanti på fordonet till köparen och ansvarar för alla eventuella reklamationer från köparen.

 • Säker transaktion

  Erhållen köpesumma hanteras på ett skyddat klientmedelskonto enligt gällande lag. Tryggt för både er som säljare och för köparen.

 • ”Husbilsmäklaren har ett väl utarbetat koncept för förmedling av husbil med enkel kommunikation, tydliga avtal och ett förtroendeingivande intryck. Det var ett enkelt val att låta deras mäklare ta hand om försäljningen av vår husbil”Anders Zetter, Bromma

KONTAKTA OSS

Vi är experter och vi hjälper dig gärna med förmedling av husbil
Ring oss på 08-121 471 00
eller lämna ett meddelande nedan.

(Klicka här för att läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter)

SAMARBETSPARTNERS VID FÖRMEDLING AV HUSBILAR

Vid förmedling av husbilar samarbetar vi med en rad olika företag beroende på vem det är som skall sälja respektive köpa husbilen. Ofta vill köparen finansiera sitt köp vilket en va våra samarbetspartners kan göra. Andra företag gör tester på gasolanläggning samt fukttest på samtliga husbilar vilket leder fram till en varudeklaration på alla husbilar vi säljer. Denna är en viktig del så att alla parter kan känna sig trygga vid förmedling av husbilar.

Back to top